sunnuntai 26. tammikuuta 2014

miten suuri haava ihmiseen mahtuu ennen kuin hän mahtuu siitä ulos


Tämä tammikuu on aivan hyvä, kuten eräs ystäväni sanoisi.

Niin, kuulas ja kirkas tammikuu, joskus olen sinua inhonnutkin, mutta tänä vuonna jokin on toisin. Elämä on täyttä, tuntuu kuin ihon alla kulkisi sähköä. Painavia ja kevyitä hetkiä ja niiden limittymistä. Minulla on kuivat kädet ja tukka koko ajan takussa. Kehitän kahvinjuonnista uudestaan tapaa. Teen enimmäkseen mitä huvittaa, liikaakin, pakoilen vastuullisuutta kuin lapsi. Unohdan tiskata. Torkahtelen luennoilla. Käyn kotona vain kääntymässä, tai sitten olen vaan sängyssä koko päivän. Makaan lattialla kasvot matossa, puhun puhelimeen, ja välillä olen hiljaa koska puhuminen väsyttää, keskityn hengittämiseen. Rakastun tähän biisiin eräissä aamukuuteen venyvissä juhlissa, pojat laulavat mukana, kuunnellaan uudestaan. Olen pakahduttavan kiitollinen ystävistäni. Matkustan lauantaiaamuna bussilla töihin, korvissa soi yksi lempibiiseistäni joka tulee sattumalta radiosta, katson kuinka lintuparvi pyrähtää lentoon kauniin kerrostalon aurinkoista seinämää vasten, ja hetken maailma tuntuu äärettömän eheältä. Kävelen aamuyöllä baarista kotiin, ei ole liian kylmä, katselen Aurajoen jäätä ja mietin kestääköhän se ihmisen painon. Entä kestänkö minä ihmisen painon, itseni, toisen. Laitan kukkia tyhjään lempiviinipulloon. Mummo kaatuu ja lyö päänsä ja minä ajattelen sitä kipua ja kaiken häilyväisyyttä. Haaveilen hieman kesästä, suurkaupunkien kapeista pikkukujista joilta voi löytää mitä vaan, kasvoja vasten iskevästä kuumasta ilmasta. Mutta silti, on hyvä olla tässä tammikuussa nyt. Aivan hyvä olla.

10 kommenttia:

 1. oi ♥ teksti tunnetta täynnä (sellaisia joihin voin nyt itsekin samaistua, jännittävää!)

  VastaaPoista
 2. Hitsi, miten ihana teksti!

  VastaaPoista
 3. Tämä tammikuu toi pimeyden keskelle valon. Minustakin tuo teksti on kaunis, mutta niin ovat kyllä tämän merkinnän kuvatkin. Blogisi on kultaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos kovasti ihanasta kommentista, oon ihan otettu! Ja tosiaan ihanaa, että tuli lumi ja tuli valo.

   Poista
 4. tämä iski ja lujaa <3 tai oikeastaan kosketti hempeästi olkapäätä, jotta kääntyisin ja sitten puristuisin halaukseen. kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanainen maailman ihanimmasta kommentista (mä viljelen ehkä liikaa ihana-sanaa mutta ei voi mitään)! Lähetän sulle virtuaalihalauksen :--)

   Poista