maanantai 13. elokuuta 2012

Riga

Palaan vielä hieman taannoiseen reppureissuuni ja tarkemmin sanottuna Riikaan. Olin etukäteen aika innostunut Latviaan matkustamisesta sillä tutustuin viime keväänä latvialaiseen poikaan ja meistä tuli hyviä kavereita. Niinpä oli kiinnostavaa nähdä hänen kotimaataan. Riika vaikutti kyllä varsin kivalta kaupungilta ja sinne mun on ehdottamasti palattava joskus vähän pitemmäksi aikaa, nyt aika tuntui loppuvan ihan kesken.

143a

Bussimatka Kaunasista Riikaan kesti noin neljä tuntia ja kaveri nukkui melkein koko matkan. Katsellessani maisemia bussin ikkunasta havaitsin, että luonto näytti itseasiassa yllättävän samanlaiselta kuin Suomessa.

158a

Kivanvärisiä taloja.

165a

Kaupungin läpi virtaa Daugava-joki. Mä tykkään aina jos kaupungissa näkyy vettä, esimerkiksi Amsterdam, Pariisi ja meidän oma Turkumme ovat tämän(kin) vuoksi mielestäni kivoja kaupunkeja.

264a

Latvialainen ystäväni halusi ehdottomasti, että maistamme tuollaiset suklaa-tuorejuusto-jotkin, en oikein tiedä miksi niitä kutsuisin. Maistuivat juustokakulta eli tykkäsin kovasti! Harmi, ettei niitä saa Suomesta.

206b

Teki mieli ostaa kukkia.

151b

Halailin pahvimiestä hehe. Se on kuulemma joku latvialainen laulaja.

217a

Me yövyttiin varsin lystikkäästi nimetyssä hostellissa. Oli ihan kiva paikka, joskin hostelli Kaunasissa oli vielä kivempi, koska se oli pienempi ja idyllisempi.

183a

Käytiin syömässä latvialaisessa ravintolassa. Siellä valittiin seisova pöytä -tyylisesti mitä halusi syödä ja vaihtoehtoja oli ihan älyttömästi. Kiva paikka ja tosi halpa ainakin näin suomalaisen näkökulmasta.

172a

Sovittelin kirpparilla paria vaatetta.

372a

Haluttiin käydä Leningrad-nimisessä baarissa koska meille suositeltiin sitä Liettuassa. Sainpas muuten olla ylpeä itsestäni, paikan nimi oli nimittäin kirjoitettu venäjäksi ja huomasin osaavani vielä lukea hieman kyrillisiä aakkosia vaikka miltei kaikki talven venäjän tunneilla opittu onkin jo lahjakkaasti unohtunut. Baari oli ihan hauska, siellä oli sisustuksena mm. vanhoja radioita.

156a

Söpö pyykkinaru.

Siinäpä muutamia yksityiskohtia visiitiltäni Riikaan! Nyt tuli vähän ikävä kun näitä kuvia katselin. Onneksi pääsen ihan kohta muuttamaan Turkuun, sehän on melkein kuin ulkomaille lähtisi. Hehe.

2 kommenttia:

 1. heip, tajusin että unohdin onnitella opiskelupaikasta, tarkoitukseni oli kyllä! hyvin suuri onni siis, turussa on sinunkin hyvä olla, luulisin. onnea myös kivasta matkasta kivoihin paikkoihin, ja onnea kolmanneksi alimmasta kuvasta, jossa olet maailman kaunein.

  ps. mihin päin turkua muutat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos petra ja onnea hirveesti sullekin opiskelupaikasta!! ja kiitos kehuista, phöh oot ihana. mä muutan varissuolle, ainakin aluksi. :D

   Poista