tiistai 3. joulukuuta 2013

Reykjavík

Hei vaan, täällä kirjoittelee yksi Islanti-ikävöijä. Viimeistä matkapostausta viedään, aiheena tietenkin Reykjavík. Vaikka reissumme huippukohta olikin kaupungin ulkopuolella ajelu, teki myös Reykjavík vaikutuksen. Se on ihan minun tyylinen kaupunki; pienehkö, persoonallisen ja sympaattinen. Värikkäitä puutaloja kaikkialla, runsaasti katutaidetta, kapeita katuja, söpöjä kuppiloita joka nurkassa. Viihdyin siis mainiosti ja voisinkin hyvin kuvitella itseni tuonne asumaan. Niin, ja islantilaiset olivat aivan älyttömän ystävällisiä ja ihania! Oli koko ajan semmonen lämmin fiilis, kun sai niin hyvää kohtelua joka paikassa. NIIN, ja ne pukeutuu baariinkin mennessään villapaitaan. Tämä on oleellista.

Reykjavík, kaupunki jonka laidalla voit katsella vuoria. Että semmosta.

Reykjavík, kaupunki jossa voit törmätä kirjakaupassa kissaan (?!). Ilmeeni oli varmaan näkemisen arvoinen, kun siinä kirjoja tutkiskellessani tunsin yhtäkkiä jonkun kiehnäävän jaloissa. Silittelin sitten kattia tovin ja sen jälkeen se seurasi minua ympäri kauppaa. Että semmosta.

Tässä mää istun aamiaisella KEX Hostelissa, jota on ihan pakko suositella. Aikas monissa hostelleissa olen elämäni aikana ehtinyt vierailla, mutta tämä oli kyllä ehdottomasti yksi kivoimmista ikinä, ellei jopa kivoin! Se oli vaan ihan huippu paikka, erityisesti miellytti upean persoonallinen sisustus. Henkilökunta oli myös todella mukavaa (ja erittäin tyylikkäästi pukeutunutta). Livemusiikkiakin oli ekana iltana! Jos siis matkustatte Reykjavíkiin, yöpykää herranen aika tuolla. Se oli käsky.

Lisää katutaidetta Suomeenkin, sanon minä!

12 Tónar on ihana levykauppa, jossa oli maailman symppiksimmät työntekijät. Tosin alkaa tuntua että taisin pitää kaikkia ihmisiä tuolla maailman symppiksimpinä, haha.


No niin, siinäpä se sitten oli. Toivottavasti olette viihtyneet mukanani virtuaalimatkalla tuossa mielettömässä maassa. Niin ja vaikka en nyt kauheasti mitään konkreettisia matkavinkkejä jaellut, niin jos mikä vaan kiinnostaa niin ehdottomasti saa kysellä, vastaan mielelläni jos suinkin osaan!

Kuvat minusta:  Anní

4 kommenttia:

 1. Niin ältsin kivoja kuvia, jälleen kerran! En oo oikein ikinä miettinyt Islantia ja Reykjavíkia semmosina potentiaalisina matkustuskohteina, mutta viime aikoina oon kuullut sekä maasta että sen pääkaupungista aikamoisia ylistyslauseita ja nää siun blogimerkinnät kuuluu kyllä samaan jengiin.. :> Mieleni on siis ehkä hieman alkanut kääntyä tämän asian suhteen! Oliks minkähintaista tuo teijän hostelliyöpyminen, ihan mielenkiinnosta kysyn?

  Ps. Ihanat hiukset! ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Anni! Pakko sanoa, että lämmittää mieltä ihan älyttömästi kuulla jos nämä juttuni ovat lisänneet kiinnostusta Islantia kohtaan. Ei vois parempaa palautetta saada :)
   Hostelliyöpyminen oli itseasiassa yllättävän edullinen tuolla Kexissä siihen nähden, kuinka hyvä paikka se oli! En muista tarkkaa hintaa, mutta alle parikymppiä per yö kuitenkin. Oltiin myös yhdessä toisessa hostellissa, joka oli kans kiva ja vielä halvempi, vain jotain päälle kympin. Että nuo hinnat kyllä yllättivät ihan positiivisesti!

   Ja kiitos tukkakehuista myös :-))

   Poista
 2. Siis huhhuh mikä paikka! En oo Islannissa enkä ees Kööpenhaminassa käynyt, mut jotenkin näistä kuvista tulee sellanen Köpis 2.0 –fiilis, Reykjavík lienee pienempi (sekä vähemmän turisteja sisältävä) ja näin ollen symppiksempi versio siitä. Aloin heti miettiä et tonne täytyy päästä vaihtoon! Mites tosiaan toi hintapolitiikka, onko siellä niin kallista kun puhutaan?

  Ai niin, vielä yks Islantiin liittyvä juttu: satuin näkemään sut vilaukselta Sigur Rósin keikalla, oisin tullut juttelemaankin mut ehdit juosta ohi... Toivottavasti nautit kuitenkin keikasta yhtä paljon ku mä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ollutkaan tullut mieleen (enkä ole Köpiksessä kyllä käynytkään muuten kuin vuorokauden mittaisella pikavisiitillä), mutta nyt kun mainitsit niin kyllä niissä jotain samaa taitaa olla! Sympaattisuus on tosiaankin tärkeää, siksi kai Reykjavík iskikin niin kovaa. Vaihtohaaveet ne ovat itsellänikin mielessä :)

   Hintapolitiikasta: kyllähän siellä aika kallista on. Olen huono arvioimaan, mutta sanoisin että melko sama hintataso kuin Suomessa, osittain ehkä kalliimpikin. Huomattiin esimerkiksi, että vintage on todella hintavaa siellä. Ruoka ja juoma vaikutti olevan aikalailla samanhintaista kuin Suomessa. Yöpyminen taas osoittautui yllättävän sopuhintaiseksi, kuten tuossa ylemmässä kommentissa kirjoitinkin. Että eipä oikein mikään suoranaisella halpuudella päässyt yllättämään, mutta toisaalta hinnat eivät myöskään tulleet shokkina, kun on Suomessa jo tottunut siihen, että kaikki on kallista.

   Ja voi että, onpa hassua kuulla että joku on minut siellä bongannut! Olisit tullut vaan juttelemaan, olisi ollut hauskaa (vaikka toki ymmärrän ettei ole pystynyt jos olen siellä vauhdilla painellut menemään, heh). Keikka oli aivan mahtava, eli joo, nautin todellakin :)

   Poista